Szélben, fagyban foglalkoztatják a közmunkásokat Nagykörűn?

Megosztás

Tényleg semmi nem elég tisztelt, Polgármesteri hivatal? – kérdezi valaki a Facebookon, miután tudomásra jutott, hogy milyen mostoha körülmények között dolgoztatták a fagyban néhány nappal ezelőtt a női közmunkásokat a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Nagykörűn.

A posztoló szerint esőben, félig fagyott talajon, erős szélben és hidegben történt a tűzifa gyűjtése és rakodása a hivatal utasítására. A bejegyzés írója hozzáteszi mindez akkor, amikor a hivatalos közlés szerint ” minden intézmény rendelkezik már a fűtési szezonra szükséges mennyiséggel “.

Az önkormányzati tűzifa rendszerrel sok önkormányzat tudja hatékonyan támogatni a helyi lakókat a fűtési igények kielégítése céljából, más kérdés persze, hogy milyen áldozatokat kell vállalni egyeseknek, hogy a tűzifa elérhető legyen és eljusson az érintett, rászoruló családokhoz.

„Az, hogy az adott fás terület kinek a tulajdonában van nem ismert. Biztosnak tűnik, hogy Nagykörű közigazgatási területén túl és Kőtelek közigazgatási területén innen van” – olvasható.

Idén valamivel kevesebb tűzifára nyert támogatást az önkormányzat, de úgy látszik ez is elegendő lesz az szükségletek fedezésére. Az éven összesen 160 köbméter fára nyertek támogatást – írtuk novemberben a nagykörűi tűzifaosztásról.

Emailben kerestük meg az üggyel kapcsolatban Túri Tibor polgármestert, amint érkezik válasz, frissítjük cikkünket.

Kép: vestshop.hu

Kapcsolódó cikkek